Het reinigen van je ventilatie systeem en al haar componenten is essentieel, omdat je op die manier zowel tijd als geld wint. Met andere woorden, het rendement van je ventilatie systeem stijgt wanneer je die proper houdt, omdat de onderdelen minder lucht moeten filteren, en de lucht in je ruimte zuiverder wordt. Onderschat dus nooit de impact van een goede reiniging van je ventilatie, want je ventilatie systeem transporteert nu eenmaal een immens grote hoeveelheid lucht. Langs elk gaatje, langs elke opening wordt vervuilde lucht (ongezonde vet- en stofdeeltjes, zowel van binnen als van buiten) aangezogen. En die deeltjes nestelen zich graag op de ventilatiekanaal-wanden. Haal je ze niet weg, dan zal de lucht veel meer moeite moeten doen om door de niet-gereinigde kanalen te stromen, waarna de kracht van je ventilatie systeem ook afneemt. De ventilatoren kunnen dan zelfs oververhitten, en geleidelijk aan stukgaan. Inspecteer je ventilatiesysteem dus echt heel goed, en las een regelmatige reiniging in. Dat kan je ook zelf doen, maar vergt heel wat planwerk, en de kans is groot dat je niet over de speciale machines beschikt, waardoor je niet élk hoekje zal kunnen reinigen. VentiServe is gespecialiseerd in het reinigen van ventilatiesystemen. Je kan hen inschakelen een onderhoudscontract voor je ventilatie of voor een éénmalige reiniging.

Wat gebeurt er tijdens het reinigen van je ventilatie?

Het reinigen van ventilatie of een onderhoud van je ventilatiesysteem laten uitvoeren kan zowel via een onderhoudscontract als via een éénmalige reiniging.
Tijdens een standaard onderhoud worden volgende zaken aangepakt tijdens het reinigen van ventilatie:

 • Ventielen en ventielkanalen (type C/ C+/ C+EVO en type D+)
 • Warmtewisselaar (type D+)
 • Toe- en afvoerkanalen (type C/ C+/ C+EVO en type D+)
 • Schoepen en ventilatoren (type C/ C+/ C+EVO en type D+)
 • De binnenkant van je ventilatiesysteem (type C/ C+/ C+EVO en type D+)

Tijdens het reinigen van ventilatie kunnen er zaken naar boven komen waardoor het systeem niet meer optimaal functioneert. De onderhoudstechnieker kan op basis van zijn bevindingen aanraden om bepaalde extra’s uit te laten voeren tijdens het onderhoud:

 • Vervangen van de filters indien gewenst
 • Inspectie met een kleine camera
reinigen ventilatie - onderhoudscontract ventilatie

VentiServe: specialist in reinigen van ventilatie

In 2006 ging er een wet van kracht, die de verplichting van ventilatiesystemen in woningen betekende. Twee jaar later, in 2008, besloten twee broers, Nick en Thomas, ‘Ventivak’, een bedrijf gespecialiseerd in ventilatie systemen en centrale stofzuigsystemen op te richten. Maar de passie voor gezonde lucht in een gezond huis (en bedrijf, en school,…) bleef maar groeien, en dus besloten de twee broers om in 2014 een stapje hoger te gaan, en zusterbedrijf VentiServe te lanceren. Contacteer ons gerust voor een offerte of afspraak om je ventilatie te reinigen.

Waarom VentiServe voor reinigen van ventilatie?

Ventiserve speelt in op de vraag van de markt, die al jaren om ventilatiesysteemproductie én -onderhoudt schreeuwt. Vooral de combinatie met de eigen ervaring van de broers in reinigen van ventilatie, de kwalitatieve producten en de snelle service – er zijn altijd twee vaste onderhoudsmedewerkers aan de slag – zorgen ervoor dat VentiServe je persoonlijke ademmaatje wordt.

VentiServe kan je inschakelen via een onderhoudscontract voor je ventilatie, maar ook voor een éénmalige reiniging.

Toch nog een beetje overtuigingskracht nodig? Sluit je ogen, adem een keertje rustig in en uit, en relax met onderstaande ontstressmomenten:

 • Persoonlijke hulp bij bestellingen (filters, onderhoud,…);
 • Altijd twee vaste installateurs, die op bezoek komen;
 • Complete reiniging en onderhoud van ventilatie systeem ‘type C’ en ‘type D’;
 • Jarenlange ervaring in de ventilatie en filtersystemen
 • Belgisch bedrijf met een passie voor gezond leven en gezond ademen.

Vraag offerte voor het reinigen van je ventilatie

Je ventilatie laten reinigen door VentiServe? Vraag vrijblijvend offerte voor een onderhoudscontract of voor éénmalige reiniging.

Offerte aanvragen
Terug naar het overzicht