Onderhouden van ventilatie


Tijdig je ventilatie onderhouden

Met een kwaliteitsvol ventilatiesysteem optimaliseer je het binnenklimaat in je woning. Dit systeem heeft een grote invloed op de toevoer van zuivere lucht binnen je huis. Het is dus wenselijk dat je ventilatiesysteem goed blijft werken. Het is belangrijk dat je het onderhouden van je ventilatie niet uit het oog verliest.

Wanneer het systeem niet naar behoren werkt, kan het overtollige vocht niet afgevoerd worden. Zo kunnen schimmels en bacteriën zich goed nestelen in je ventilatiesysteem. Tijdig een onderhoud van je ventilatiesysteem laten uitvoeren of het onderhouden van je ventilatie is voor hygiënische redenen erg belangrijk. Na verloop van tijd komt er zonder twijfel stof in de ventilatiekanalen terecht. Hiervoor kun je een aparte reiniging aanvragen. Daarnaast zorgt een goed onderhoud ervoor dat de levensduur van je installatie verlengd wordt. Tot slot zorgt een goed onderhouden systeem voor een besparing op je energiekosten.

Een verschillend onderhoud naargelang je ventilatiesysteem

De woningen van vandaag worden goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt om de energiekosten te drukken. In deze energiezuinige woningen is het sinds 2006 verplicht om een ventilatiesysteem te installeren. Eens je ventilatiesysteem geïnstalleerd is, is het zaak om dit met de nodige zorgen te behandelen.

Bij VentiServe onderhouden we je ventilatie naargelang het type systeem. Zo maken we een onderscheid tussen het ventilatiesysteem C+ en D. Het C+-systeem voert verse lucht aan via raamroosters in de droge ruimtes. In de badkamers gebeurt deze aanvoer vraaggestuurd. Dit is een ventilatiesysteem zonder filters dat voor een verlaagd E-peil zorgt. Een D-systeem stuurt zuivere lucht in de droge ruimtes en in de natte ruimtes. Via de warmtewisselaar in het systeem wordt de warmte naar buiten gebracht.

Onderhoud ventilatiesysteem type C / C+ / C+EVO

  • We onderhouden de binnenkant van de ventilatie-unit, de schoepen en de ventilatoren.
  • Daarnaast reinigen we de ventielen.
  • We controleren of de ventielen en de unit nog goed afgesteld zijn.
  • Daarna kun je er ook voor kiezen om de afvoerkanalen te laten onderhouden door onze vakmensen.
  • Tot slot inspecteren we onze onderhoudswerken met een kleine camera.

Onderhoud ventilatiesysteem type D

  • We onderhouden de binnenkant ventilatie-unit, de schoepen en de ventilatoren.
  • We reinigen de warmtewisselaar en de ventielen.
  • We vervangen je filters en gaan na of je ventielen nog goed afgestemd zijn.
  • Je kunt ervoor kiezen om de toe- en afvoerkanalen te laten reinigen door onze installateurs.
  • Tot slot inspecteren we dit onderhoud met een camera.
Onderhouden ventilatie

Plan een onderhoud van uw filters en ventilatie in met VentiServe


Schakel VentiServe in. We onderhouden je ventilatie met de nodige zorg. Neem contact met ons op voor meer informatie, plan een onderhoud in of vraag een offerte voor het onderhoud van uw ventilatiesysteem. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Laat het onderhouden van je ventilatie aan VentiServe over

We raden je aan om niet zelf het onderhoud van je ventilatiesysteem in handen te nemen.

Offerte aanvragen