Je wilt graag een onderhoud van je ventilatiesysteem of verluchting laten uitvoeren? Da’s heel slim. Ventilatiesystemen of verluchting vergen het nodige onderhoud. Het is eigenlijk net zoals je af en toe je dampkap een goede poetsbeurt moet geven. Als je je dampkap niet op tijd proper maakt, dan werkt ze niet meer naar behoren. Zo gaat dat ook bij ventilatiesystemen of verluchting. Maar welke soorten ventilatiesystemen zijn er en waarom is een onderhoud van verluchting eigenlijk zo belangrijk? We vertellen het je in deze blog.

Onderhoud verluchting: type C of type D?

Bij VentiServe hebben we twee vaste mensen die instaan voor het onderhoud van ventilatiesystemen. Zij zijn dus heel erg gespecialiseerd in wat ze doen dankzij hun jarenlange ervaring. Naargelang het ventilatiesysteem dat je hebt, zal het onderhoud van een ventilatiesysteem type C of D er iets anders uit zien. Een type C ventilatiesysteem vraagt namelijk een andere aanpak dan een type D systeem.

Een ventilatiesysteem type C voert op een natuurlijke manier verse buitenlucht aan en voert de vervuilde binnenlucht terug af op een mechanische manier. Dit type heeft dus maar 1 ventilator die onderhouden moet worden. Dit in tegenstelling tot een type D ventilatiesysteem, die 2 ventilatoren heeft en 1 warmtewisselaar. Bij dit tweede type ventilatiesysteem worden zowel de aan- als afvoer van lucht georganiseerd door ventilatoren. Het werkt net iets complexer, omdat het ervoor zorgt dat de warmte van de binnenlucht wordt overgenomen door de verse buitenlucht die binnenstroomt.

onderhoud ventilatiesysteem laten uitvoeren - onderhoud verluchting

Een onderhoud van je ventilatiesysteem laten uitvoeren: waarom?

Redenen genoeg om je ventilatiesysteem te onderhouden! We lijsten ze even voor je op:

  • Je ventilatiesysteem zal langer meegaan als je het regelmatig onderhoudt. Zo werkt dat bij je dampkap ook, toch? Het is dus erg belangrijk om af en toe een onderhoud te laten uitvoeren van je ventilatiesysteem.
  • Tijdens het onderhoud kan onze installateur of onderhoudsmedewerker checken of je ventilatiesysteem of verluchting toe is aan vervanging. Zo kan er tijdig een nieuw systeem ge├»nstalleerd worden, indien nodig.
  • Wil je graag dat onze mensen van VentiServe ook de ventilatiekanalen opfrissen tijdens de onderhoudsbeurt van je ventilatiesysteem? Dat kan! Je kan dit gewoon vragen op het moment van onderhoud.
  • Ook financieel gezien is het interessant om regelmatig onderhoud aan je ventilatiesysteem te laten uitvoeren. Het is namelijk veel voordeliger op lange termijn. Bovendien zal je ook blijer worden van je energierekening als je verluchting net uit onderhoud komt. Want in tegenstelling tot een slecht onderhouden ventilatiesysteem zal een goed onderhouden systeem minder duur zijn.
  • En last but not least: de luchtkwaliteit in je huis, bedrijf of school blijft ideaal!

Vraag een vrijblijvende offerte voor het onderhoud van je ventilatiesysteem

Wil je graag een onderhoud van je ventilatiesysteem laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak.

Offerte aanvragen
Terug naar het overzicht