Net zoals je wasmachine, droogkast, dampkap en de rest van je huis, moet ook je ventilatiesysteem regelmatig gekuist worden. En bij dat ventilatiesysteem horen natuurlijk ook de ventilatie kanalen. Het onderhoud van ventilatie kanalen laat je best doen door een specialist. Waarom is het belangrijk om het te onderhouden en waar kan je hiervoor aan de deur kloppen? We geven je graag een antwoord op deze vragen in dit artikel.

Wat is een ventilatiesysteem en waarom moet je je ventilatie kanalen kuisen?

Een ventilatiesysteem werkt zo

Om goed te begrijpen waarom het onderhoud van ventilatie kanalen zo belangrijk is, kan het handig zijn om te weten hoe een ventilatiesysteem juist werkt. Ventilatiesystemen bestaan uit verschillende onderdelen zoals filters, ventilatie kanalen, ventielen en, afhankelijk van het soort systeem, ook een warmtewisselaar. Hoe zo’n systeem werkt is afhankelijk van het soort systeem. Er zijn verschillende soorten, maar wij hebben het hier enkel over systeem D en systeem C. Over het algemeen wordt er simpelweg lucht aan- en afgevoerd. Het systeem voert verse buitenlucht aan en geeft vuile binnenlucht terug af. Zo zorgt het systeem ervoor dat de binnenlucht ideaal in balans en gezond blijft.

Waarom je ventilatie kanalen laten kuisen?

Als je ventilatiesysteem al een tijdje in gebruik is, kan het zijn dat het systeem minder snel en minder efficiënt werkt. Dat komt omdat verschillende stofdeeltjes, bacteriën en vetten zich kunnen opstapelen in de ventilatie kanalen. Hierdoor kan de lucht niet meer optimaal stromen en zal de luchtkwaliteit binnen minder goed worden, wat niet goed is voor je gezondheid. Wist je trouwens dat een vuil ventilatie kanaal kan zorgen voor lawaai en oververhitting? ‘t Is dus zeker en vast te vermijden voor verschillende redenen! Door op tijd je ventilatie kanalen te kuisen, kan je dit voorkomen. Je hebt er dus alle belang bij om je ventilatie kanalen op tijd van een goed onderhoud te voorzien. En daar kan VentiServe je bij helpen.

onderhoud en kuisen kanalen ventilatie

VentiServe, jouw specialist in het onderhoud van ventilatie kanalen

Naast ons full-service-onderhoud voor ventilatiesystemen is het bij VentiServe ook mogelijk om enkel een afspraak te maken voor het onderhoud van je ventilatie kanalen. Heb je toch liever ineens een volledig onderhoud van je ventilatiesysteem? Da’s ook een optie natuurlijk. Wij van VentiServe staan voor je klaar en komen met plezier jouw ventilatiesysteem en/of ventilatie kanalen kuisen.

Een offerte voor het onderhoud en kuisen van je ventilatie kanalen?

Wil je graag VentiServe inschakelen voor het onderhoud en kuisen van je ventilatie kanalen? Vraag vrijblijvend een offerte aan, of contacteer ons voor meer informatie.

Offerte aanvragen
Terug naar het overzicht