Woon je in de Provincie Limburg of Antwerpen, en heeft je ventilatiesysteem dringend een onderhoud nodig, bel of mail dan gerust met de ventilatiesysteem-specialisten van VentiServe, en geniet weer van vrije ademruimte. Uw ventilatiesysteem niet door VentiServe geïnstalleerd of verkocht? Geen enkel probleem! VentiServe doet ook systemen van andere installateurs.

Waarom is regelmatig onderhoud van een ventilatiesysteem nodig?

Een ventilatiesysteem werkt als een geoliede machine, die veel aandacht en zorg nodig heeft. Regelmatig onderhoud van je ventilatiesysteem in Antwerpen of Limburg zal dus niet alleen resulteren in een langere levensduur, wat je geld bespaart op lange termijn, maar ook in een betere werking van alle onderdelen, waar je gezondheid dan weer baat bij heeft. Een win-winsituatie voor zowel je portefeuille als je lichaam.

Periodiek onderhoud van je ventilatiesysteem in Antwerpen of Limburg

Periodiek onderhoud van je ventilatiesysteem laten uitvoeren in Limburg of Antwerpen, is dus echt wel essentieel voor een goede werking van uw ventilatiesysteem, en zal je alleen maar voordelen opleveren in de toekomst. De meeste mensen verkiezen om elke vier jaar een groot onderhoud te laten uitvoeren, terwijl anderen voor meerdere, kleine, tweejaarlijkse onderhoudsbeurten gaan. De prijs hangt af van het merk van de filters en van het feit of je een C- of D-systeem hebt. Voor een onderhoud van een toestel uit het C-gamma betaal je bijvoorbeeld rond de 100 euro, terwijl apparaten uit het D-segment tussen de 180 en 200 euro aan onderhoud vragen. Maar ook hier weer, dien je rekening te houden met mogelijke allergieën en het fijnstofverschil tussen de stad en het platteland. Daarom is het onderhoud van een ventilatiesysteem in hartje Antwerpen of het rustige Limburg, dan ook een verschil.

Een mogelijkheid om je kosten te spreiden, is trouwens het nemen van een jaarlijks contract voor onderhoud van je ventilatiesysteem!

onderhoud ventilatiesysteem Limburg en Antwerpen

Wat gebeurt er allemaal bij een onderhoud van een ventilatiesysteem?

Eerst en vooral controleren de VentiServe-luchtexperten de juiste werking van het systeem, want er kunnen altijd interne conflicten plaatsvinden, die niet goed zijn voor je gezondheid. Daarna worden de filters gereinigd of vervangen, en krijgt de warmtewisselaar (droog of nat) een goede schoonmaakbeurt. Onderdelen proper maken en houden, blijft dus écht een belangrijk item bij de onderhoud van een ventilatiesysteem, zodat het langer meegaat en je luchtwegen niet schaadt. Na het vervangen van de filters en het kuisen van de warmtewisselaar, wordt ook de condensafvoer volledig gecheckt en, indien nodig, ook nog gereinigd. Uiteindelijk zijn de kleine kanalen en ventielen aan de beurt. En als dat allemaal in orde is, wordt het systeem weer volledig ingesteld, zodat je weer stressloos kan ademen!

Nog vragen?

Heb je nog wat vragen of twijfel je over je ventilatiesysteem? Al je vragen en informatie-verzoeken zijn welkom bij VentiServe.
Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Offerte aanvragen
Terug naar het overzicht