Heb je recent een ventilatiesysteem laten installeren? Top! Dan geniet je alvast enige tijd van een gezonde en verse luchtaanvoer binnen jouw woning. Indien je installatietechnieker je heeft aangeraden om een periodiek onderhoud van je ventilatiesysteem te laten uitvoeren met een een onderhoudsplan, doe je er altijd goed aan om VentiServe uit te kiezen als partner voor jouw onderhoud.

Een onderhoud van je ventilatiesysteem laten uitvoeren door een stielman, wordt – terecht – sterk aanbevolen.  Dit in de eerste plaats om de kwaliteit van de circulerende zuurstof in je woning optimaal te houden, maar ook om de duurzaamheid van jouw ventilatiesysteem te blijven garanderen.

Bij VentiServe kan je terecht voor een onderhoudsplan met duidelijke afspraken, op vaste data of voor een éénmalige gelegenheid. Ook wanneer je bij de installateur van je ventilatiesysteem geen onderhoud kan laten uitvoeren, biedt VentiServe je een oplossing op maat.

Periodiek onderhoud laten uitvoeren na de installatie van een ventilatiesysteem

  • De duurzaamheid van jouw ventilatiesysteem blijft doorheen de jaren gewaarborgd.
  • De werking blijft zijn deugdelijkheid optimaal behouden.
  • Je kan blijven genieten van zuivere lucht wanneer je de filters tijdig laat vervangen.
  • Grote kosten bespaar je dankzij een aanzienlijk lager risico op grote schadegevallen.
onderhoud ventilatiesysteem uitvoeren

Opstelling van een onderhoudsplan voor je ventilatiesysteem

De grootte van het te onderhouden project


Eerst en vooral wordt er een zo concreet mogelijke inschatting gemaakt van de grootte van jouw ventilatieproject. Wanneer jouw ventilatiesysteem geplaatst is door VentiVak, kan dit makkelijk nagegaan worden door VentiServe. Wanneer dit niet het geval is, komt een technieker van VentiServe alle opgenomen elementen in jouw ventilatieplan bekijken om vervolgens de omvang correct te peilen.

Jouw wensen binnen het onderhoudsplan


Ook wordt er ten alle tijden rekening gehouden met wat jij graag wil zien gebeuren tijdens een periodiek onderhoud. VentiServe kan al je persoonlijke wensen die te maken hebben met jouw ventilatiesysteem stellig vervullen.

Zijn er dingen die je zelf kan doen?


Misschien ben je zelf een handige harry en kan je wat kleine onderhoudsaspecten overnemen. Deze kunnen vervolgens weggelaten worden uit het afgesproken onderhoudsplan. Op die manier spaar je ook weer kosten uit.

De frequentie van het onderhoud


De frequentie van het onderhoud zal gedeeltelijk bepaald worden aan de hand van jouw wensen, maar ook grotendeels door de intensiteit waarmee jouw ventilatiesysteem benut wordt. Wanneer het 24/7 aan de gang is, zal er vaker een onderhoud nodig zijn, in tegenstelling tot wanneer het slechts de helft van de tijd draaiende is.

Stukken die vervangen moeten worden


Een onvoorspelbare factor, wanneer er een onderhoudsplan wordt opgesteld om het onderhoud aan je ventilatiesysteem uit te laten voeren, is dat er soms (defecte) stukken vervangen dienen te worden. Het aantal defecte stukken kan wel beperkt worden, wanneer er correct wordt omgegaan met het systeem en er regelmatig een onderhoud voorzien wordt aan de hand van een onderhoudsplan.

Onderhoud laten uitvoeren aan je ventilatiesysteem met een onderhoudsplan?

Laat een periodiek onderhoud van je ventilatiesysteem inplannen bij VentiServe. Vraag vrijblijvend een offerte onderhoud ventilatiesysteem of contacteer ons. VentiServe helpt je graag verder.

Offerte aanvragen
Terug naar het overzicht