We zijn blij bij VentiServe dat jij een ventilatiesysteem hebt. For real, want uit ventilatiesystemen haal je alleen maar voordelen zoals een betere luchtkwaliteit, een lagere energierekening en vooral géén boetes (ja, het is wettelijk verplicht voor energiezuinige woningen). Daar verdien je alvast een pluim voor. Maar ook onderhoud van je C-systeem ventilatie of onderhoud van je D-systeem ventilatie is belangrijk.

Elk systeem z’n eigen onderhoud: C-systeem of D-systeem. Of je nu een type C- of type D-ventilatiesysteem hebt, je hebt er een. Da’s het belangrijkste. Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen maar dat wist je waarschijnlijk al. Omdat de beiden systemen zo’n verschillende werking hebben, vragen ze ook een verschillend onderhoud. Met andere woorden: een onderhoud van een C-systeem ventilatie is compleet anders dan een onderhoud van een D-systeem ventilatie. Klinkt logisch, toch?

Onderhoud van het C-systeem ventilatie

Een onderhoud van een C-systeem ventilatie verloopt volgens een andere onderhoudsaanpak dan een type D-systeem. Dat komt bijvoorbeeld omdat het C-type geen filters bevat. Hierdoor is het systeem iets onderhoudsvriendelijker. Er moeten namelijk geen filters vervangen of proper gemaakt worden. Een C-systeem onderhoud is ook sneller klaar en is minder complex.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens zo’n onderhoud? We nemen je C-systeem onder de loep in 5 stappen:

  1. Reiniging van de ventilatie-unit, schoepen en ventilatoren.
  2. De ventielen krijgen een poetsbeurt.
  3. Zijn de ventielen en de unit nog goed gematcht? Wij kijken het na en stellen bij waar nodig.
  4. Jij kiest: maken we je ventilatie kanalen ook proper of liever niet?
  5. Check-up met de kleine camera of we niets over het hoofd gezien hebben.
Onderhoud C-ssyteem of D-systeem ventilatie

Onderhoud van het D-systeem ventilatie

In tegenstelling tot een type C-systeem bevat dit systeem wat extra onderdelen. Terwijl een C-type maar 1 ventilator heeft, heeft een type D-systeem er 2. Bovendien heeft dit soort systeem ook een warmtewisselaar die ervoor zorgt dat de temperatuur van de vuile binnenlucht behouden wordt, maar dan zonder het vuil. Dat wordt wel afgevoerd. Dat is dus een stuk energiezuiniger. Ook bevat een ventilatie D-systeem ventilatiefilters die nodig zijn om de lucht te filteren voor stof- en vetdeeltjes en bacteriën. Al die extra onderdelen vragen natuurlijk voor een complexer onderhoud van het D-systeem ventilatie.

Hoe gaat het in z’n werk?

  1. Ook hier starten we met een reiniging van de ventilatie-unit, schoepen en ventilatoren.
  2. De warmtewisselaar en de ventielen verdienen een grondige poetsbeurt.
  3. Je filters worden vervangen en de ventielen worden terug bijgesteld.
  4. Jij kiest opnieuw: maken we de kanalen van je ventilatiesysteem ook proper of liever niet?
  5. Een check-up met de camera of alles grondig werd uitgevoerd.

Een onderhoud voor jouw C of D systeem ventilatie aanvragen?

Vraag vrijblijvend een offerte voor een onderhoud van uw ventilatiesysteem C of D. Of contacteer ons voor meer informatie.

Offerte aanvragen
Terug naar het overzicht